Dragon Blade (2015) trailer és beszámoló


Rendezte: Daniel Lee
Forgatókönyv: Daniel Lee
Szereplők: Jackie Chan, John Cusack, Adrien Brody, Lin Peng, és Amanda Wang

kínai akció-kalandfilm és filmdráma,
127 perc, 2015











A Dragon Blade egy ókorban játszódó kalandfilm, melyben minden nép a saját nyelvén beszél, kivéve a rómaiakat. Ők a film kedvéért megtanultak angolul.

A Han dinasztia első időszakában (Kr.e. 48) járunk. Jackie Chan karaktere egy hun származású parancsnokot alakít, aki különleges alakulatával segít a kínaiaknak fenntartani a Selyemút békéjét a különféle népek között. Őt és az osztagot egy összeesküvés miatt ártatlanul kényszermunkára ítélik. Találkoznak egy római légióval. Szövetség szövődik közöttük, ami bonyolítja az eseményeket (John Cusack és Adrien Brody hadvezéreket személyesítenek meg a filmben).

Voltak benne szórakoztató pillanatok, például, amikor a két sereg összefog. Témájában és képi világában helyenként emlékeztetett a Gladiátorra. Jó volt John Cusack-et és Jackie Chant viszontlátni együtt, azonban Adrien Brody-val kapcsolatban nem tudom ugyanezt elmondani. Egy fatönk is hitelesebben alakít őrült római hadvezért, mint ő. Jackie több akciójelenetet kapott, mint a Police Story 2013-ban, jobb volt a vágás, és a harci jelenetek koreográfiája is. A legutóbbi Rendőrsztoriban túl darabosra sikeredtek ezek a részek.

Csak azt nem értem, hogy a Dragon Blade-et miért szerették volna igaz történetként tálalni (kapunk egy már megszokott "igaz történet alapján" feliratot a film elején). Sokkal jobban működött volna meseként, vagy fantasy-ként. Ez a film annyira alapul valós események alapján, mint a 300.

A Dragon Blade-et 2015 február 18-án vetítették a külföldi mozikban, és nyáron megjelent DVD-n is. A film amerikai premiere szeptember 4-ére várható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése