Jeffrey Falcon maraton: Outlaw Brothers


Jeff Falcon ismét lecsap. És természetesen veszít, ezúttal talán magyarul is.

1990-ben Yukari Oshima főszereplésével, és Jakie Chan segédletével született meg az Outlaw Brothers (Zui jia zei pai dang) című alkotás, melyben Jeff Falcon következő filmje volt a Prince of the Sun után.

A film számos címmel jelent meg a piacon, Magyarországon VHS-es, másolós, hangalámondásos korszakból talán "Született harcosok 4" néven lehet ismerős. Sajnos azonban nem találtam még utalást sem arra, hogy hazánkban valaha lefordították-e a filmet.

Jeffet itt is, mint a gonosz erők egyik legképzettebb harcosaként láthatjuk, és ahogy természetesen lenni szokott, elbukik. Mert hát a jók mindig győznek ugye…?

A történet szerint két, autók lopására - Porschékre és Ferrarikra - szakosodott tolvaj ügyes-bajos dolgaival ismerkedhetünk meg. Később feltűnik egy egy rendőrnő, továbbá találkozhatunk majd több gonosszal, a rend könnyen átverhető őreivel, és egy féltékeny zsaruval is.
Az Outlaw Brothers magán hordozza a 90-es évek hong-kongi filmjeinek vonásait. A harcjelenetek nagy hangsúlyt kaptak, ezek viszik a hátukon a filmet. Mindezt időnként megspékelték egy csipetnyi helyzetkomikummal, vagy autós üldözéssel. A harcok koreográfiája nekem kifejezetten tetszett, mondjuk Jackie Chan munkássága azért garancia lehet a jó minőségre, amihez kapcsolódik a színészek játéka is. A vígjátékkal inkább hadilábon álltak a készítők, látszik, hogy nem ezeken van a hangsúly, de azért mosolyogtatóak.
Interjú a főszereplővel, és a háttérmunkáról
Ahogy korábban a The Blonde Fury-nál is írtam, egy kellemes délutáni kikapcsolódásra számíthatunk, ha megnézzük a filmet. Sajnos magyar szinkron itt sem létezik (hacsak nem fordították le maszekban a VHS-es korszakban). Külön öröm viszont, hogy a Youtube-on angol felirattal, és német szinkronnal is megtaláljuk (Utóbbi esetben Born to Fight 4 néven kell keresni).

Outlaw Brothers (Zui jia zei pai dang)
színes, hong-kongi akcióvígjáték, 97 perc
Rendezte: Frankie Chan
Szereplők:
Ken Boyle
Frankie Chan
Jeffrey Falcon
Yukari Oshima
Tao Chiang
Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése